Sporten

Sporten

Bij een gezonde levensstijl hoort ook genoeg lichaamsbeweging. Je kunt sporten in groepsverband of alleen. Je kunt een duur abonnement afsluiten bij de plaatselijke sportschool of lekker zelf gaan sporten.

Hardlopen

Je kunt prima zelf gaan hardlopen. Het voordeel van hardlopen is dat je zelf kunt bepalen wanneer je dit gaat doen. Bij een sportschool worden vaak op vaste tijden groepslessen gegeven en de sportschool is ook niet altijd open. Je kunt hardlopen op zondagochtend of op een avond in de week die jou uitkomt. Wil je beginnen met hardlopen? Dan is het aan te raden om dit voorzichtig op te bouwen. Je kunt diverse apps downloaden die op je telefoon nauwkeurig je prestaties bijhouden. Deze apps bevatten vaak ook trainingsschema's en oefeningen om je spieren op te warmen.

Beginnen met hardlopen

Als je wil beginnen met hardlopen moet je eerst de juiste sportkleding kopen. Zo is het belangrijk dat je beschikt over de juiste hardloopschoenen. Als je slechte hardloopschoenen draagt kun je blessures krijgen aan je gewrichten en spieren. Ook moet je beschikken over een goede hardloop outfit. Hardloopkleding hoort vochtregulerend te werken zodat je niet overmatig transpireert. Je kunt het beste kiezen voor kleding van ademend materiaal. Als je vaak 's avonds gaat sporten is het verstandig om kleding te kopen met reflecterende delen. Ook zijn er speciale lichtjes verkrijgbaar die je op je kleding kan bevestigen. Je valt dan in het donker op, wel zo handig!

Sportkleding kopen

Sportkleding en hardloopkleding koop je via onze partner. Je vindt hier o.a. hardloopschoenen van verschillende merken. Je bestelt ook je hardloopoutfit heel handig online. Klik op onderstaande link en je wordt meteen doorverwezen. Kijk op:

  • Running Support voor Hardloopkleding; Tips en tricks voor hardloop kleding. Kies als startende hardloper direct de juiste hardloop kleding om snel aan de slag te kunnen.
  • Wielermagazine voor wielren kleding; Kooptips voor je ideale wielren kleding. De juiste wielren kleding is belangrijk om comfortabel op je fiets te zitten.
  • lfsport voor badkleding : Koop advies voor badkleding. Kies comfortabele badkleding die ook nog eens fashionable kan zijn.
Terug naar overzicht